lauantai 23. heinäkuuta 2016

Nyt se on ohi, nimittäin ensimmäinen tokokoe!

Tänään oltiin Milon kanssa ensimmäisessä tokokokeessa. Valitettavasti paikkamakuu nollaantui, joten tulokseksi tuli ALO2 pistein 150,5p. Yksilöliikkeistä saatiin ihan huikean hyvät pisteet ja niihin olen erittäin tyytyväinen!

Paikkamakuu tosiaan hajosi täysin 1,5 viikkoa sitten kokeenomaisissa treeneissä. Siihen asti ja siis näihin kokeisiin ilmoittautuessa olin siinä uskossa, että paikkamakuu on lähes varma. Ainut ongelma tuolloin oli muiden maahan käskyt, joista otti häiriötä ja saattoi mennä itsekkin maahan. Jotenkin tuolloin kokeenomaisessa treenissä paineistui paikkamakuussa ja noin puolen minuutin kohdalla alkoi haukkumaan, pysyi kuitenkin maassa, mutta haukkui. Tätä treenattiin paljon ennen koetta, mutta ei selkeästi tarpeeksi. Tämän päivän kokeesta viisastuneena otin uuden tavan, uuden jättösanan ja palkkaustyylin. Kokeillaan viikko ja katsotaan mitä tapahtuu.

Tässä vielä linkki yksilöliikkeisiin:

https://www.youtube.com/watch?v=9jvsOXqLnVQ

Tuomarina Harri Laisi

Tässä vielä hieman omia ajatuksia liikkeistä:

Paikallamakuu: 0 Milo meni maahan vasta neljännellä käskyllä, eli tämä jo nollasi liikkeen. Tämä oli täysin oma moka, käytin ihan väärää äänensävyä kolmeen ensimmäiseen käskyyn, kunnes tajusin vaihtaa normaaliin äänensävyyn. Toki myös Milo oli ihan väärässä mielentilassa, kuten nyt viimeisimmät paikkamakuut joka kerta. Haukkuminen alkoi jo kun kävelin pois päin, ennenkuin ehdin edes kääntyä. Voi luoja että hävetti! Koko pitkän minuutin ajan Milo haukkui todella komentavasti, ei hyvä. Tämä olisi myös nollannut liikkeen, tarkistin asian tuomarilta. Harmittaa!

Seuraaminen: 9 Erittäin hyvässä kontaktissa koko seuruun, ei edistänyt, ei poikittanut, teki hyvällä ilmeellä ja innokkaasti. Oikealle käännös on tiivis, tässä meillä ollut aikaisemmin ongelmaa, siinä on ollut väljä. Ainoastaan viimeinen täyskäännös ja liike seis oli huono, hidas ja vino. Tiedänpä nyt, että näitä pitää treenata lisää.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 Todella hyvä, siisti ja sujuva suoritus, meni napakasti hissinä maahan.

Luoksetulo: 9,5 Perusasennossa oli vasen etujalka taaempana ja korjasin sen kun jätin koiran. Katsoi myös kerran taaksepäin, eli ehkä näistä tuo 0,5 pistettä lähti. Tuli kuitenkin hyvin suorana sivulle, vauhti sopiva ja kiva ilme.

Noutoesineen pitäminen: 10 Wau! Tästä olen todella ylpeä! Me ollaan taisteltu koko kapulan kanssa aikaisemmin todella pitkään, eikä kapulan pidosta tullut yhtään mitään 5-9kk iässä. Tehtiin paljon treeniä tämän liikkeen  eteen, joten todellakin ylpeä, että saatiin tästä täydet pisteet!

Kauko-ohjaus: 8,5 Tässäkään ei mennyt ensimmäisestä käskystä maahan, sekä istumisesta maahan meno on liian hidas. Tähän siis lisää treeniä, sivulta nopeaa maahanmenoa ja kaukoissa nopeampaa maahanmenoa. Ainut yksilöliike johon en ole tyytyväinen.

Estehyppy 10: Tämä oli todellakin hieno suoritus! Vielä 5kk sitten kokeenomaisessa treenissä kiersi kolme kertaa esteen. Nyt oli ihan priima suoritus, nopea, tarkka ja suorana sivulle. Ainoa ongelma tässä on oikeastaan ollutkin välillä vino perusasento lopussa, joten todellakin tähän olen tyytyväinen!

Kokonaisvaikutus 9: Yllätyin, että saatiin näin hyvä arvosana, vaikka paikkamakuu oli totaali kaaos. Toki koira pysyi silti maassa, joten tavallaan hallinnassa. Siirtymiset yksilöliikkeiden väleissä oli siistejä, hallittuja. Näitäkin ollaan treenattu paljon, mutta hienosti kesti palkattomuuden. Vasta viimeiseen liikkeeseen siirtyessä huomasin pientä vireen tippumista, ei ollut ihan kuulolla. Toki tämäkin oli helposti korjattavissa.

Tuomarin kommentit, erinomaista kaikki muut liikkeet, paitsi kaukoissa kaksoiskäsky ja muutama vino perusasento. Tuomarikin harmitteli paikkamakuun nollaantumista, oltaisiin pisteiden puolesta voitu voittaa koko luokka!

Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen tähän! Mielettömän hyvät pisteet ekasta kokeesta, koiralla oli kivaa ja niin oli ohjaajallakin! Parasta Milon kanssa tokoilussa on sen mieletön motivaatio ja hieno kontakti. Sen mielestä parasta on yhdessä tekeminen, eikä niinkään se palkka. Toki palkka on tärkeää, mutta kestää hyvin palkattomat treenit. Häiriöherkkyys ja nyt tämä uusi paikkamakuun ongelma on harmillisia, mutta varmasti ajan ja treenin avulla korjattavissa olevia asioita. Kestihän Milo tämänkin päivän kokeen upeasti, vaikka oltiin ensimmäistä kertaa kokeessa ilman mitään aitoja, pelkkien kehänauhojen "varassa". Tämä kun ei ole mikään 100% varma koira pysymään vapaan, ellei ole jatkuvasti jonkun käskyn alla. Hyvä siis, että ollaan treenattu paljon siirtymiäkin ja niissä pysyy hyvin kontrollissa.






Nyt sitten uudet keinot käyttöön ja toivotaan parasta!

Väsynyt tokoilija. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti