lauantai 23. syyskuuta 2017

TOKOn SM-kisat!

Viimeksi kerroin, että haettiin HSKH:n joukkueeseen tokon SM-kisoihin. No me tosiaan saatiin paikka. Mua on jännittänyt ihan hirveesti, oikeastaan siitä asti kun saatiin tietää tästä. Mutta nopeasti vähän mitä tapahtui ennen SM-kisoja:

17.4.17 käytiin Lohjalla kokeilemassa rally-tokon avointa luokkaa. Se houkutus kun on ollut meille aika ongelmallinen. Siellä oli pääsiäisteemaisesti houkutukseesa ihana pääsiäistipu, sekä pääsiäismuna jonka sisällä kalkkunaa. Me selvittiin kuitenkin radasta hienosti, 100/100p ja luokkavoitto! Nyt siis yhtä tulosta vaille RTK2! Eiköhän me kesällä koiteta käydä hakemassa se viimeinen. :)

6.5.17 oltiin tokokokeessa Kivikossa, hakemassa sitä toista 1-tulosta SM kisoja varten. Onneksi se 1-tulos saatiin, vaikkakin ei millään kehuttavilla pisteillä. Harmillisesti keli oli ihan hirveä, tuuli kovaa, satoi räntää ja oli todella kylmä. Milo oli jotenkin todella vaikea saada kontaktiin ja etenkin siirtymisssä huomasin, kuinka se oli ihan jossain muualla, kun mun kanssa kokeessa. Harmillisesti kaukoissa tuli kolmas käsky istu vaihtoon ja siten nollattiin kaukot. Pisteitä saatiin muuten aika kivasti, joten saatiin se 163p ja 1-tulos. Mahdollisuudet siis TK1:seen SM-kisoista.

Sen jälkeen oikeastaan treenailtiin pelkkiä alon liikkeitä. Kaikki on sujunut muuten hyvin ja seuruun sain todella hyväksi, ei siis edistä enää juuri ollenkaan. Mutta noi ikuiset ongelmat, eli kaukot. Treenatessa saan niitä nopeita vaihtoja, mutta heti kun tekee kisanomaista, muuttuu ne hitaiksi. Tiesin, että se voi olla ongelma, sekä siirtymät ylipäänsä noin haastavassa ympäristössä, mutta kisoihin lähdettiin hyvillä mielin.

27.5.17 oli siis vihdoin se päivä ja jännitys tapissa! Paikalla piti olla jo klo 7.30 eläinlääkärintarkistuksessa. Milo oli omaan tuttuun rasittavaan tyyliinsä aluksi erittäin herkkä reagoimaan ja haukkuikin melko paljon jonottaessa ell tarkkiin. Itse tarkistus sujui hyvin, Milohan nyt vaan tykkää kaikista ja kaikesta mikä liittyy häneen itseensä. Sillä välin Sami olikin saanut tuotua Milon häkin meidän teltalle ja sainkin Milon suoraan häkkiin. Yleisesti ottaen Milo haukkuu paljon häkissä, etenkin jos näkee/kuulee koiria. Onneksi saatiin häkki telttaan ja ihme kyllä, Milo oli todella rauhallinen ja hiljainen koko kisapäivän!

Alon liikkeet tehtiin kolmessa eri kehässä ja siirtymissä pääsi palkkaamaan koiran. Ensimmäisessä kehässä oli liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja kauko-ohjaus. Kun meidän vuoro tuli, olin saanut Milon hyvään vireeseen ja tuntui hyvältä mennä kehään. Liikkeestä maahan oli hyvä, tasainen suoritus, saatiinkin siitä 9,5p. Seuraavaksi luoksetulo, joka oli myös hyvä ja nopea, mutta Milo törmäsi käteen, joten siitä saatiin 9p. Kaukoissa tuli harmilliset tuplakäskyt molempiin suuntiin, sillä Milo katseli yleisöön, eikä siis kuunnellut ekaa käskyä. Siitä harmiksi saatiin 7p. Siirtymissä uskalsin palkata kunnolla ja innostaa koiraa. Milo oli tosi kivasti mun mukana kehässä, eikä yhtään haahuillut. Kokonaisvaikutus ekasta kehästä oli 8p. Seuraavassa kehässä oli liikkeinä kapulanpito, seuruu ja estehyppy. Kapulanpito oli tasaisen varma, niinkuin joka kokeessa ollut ja siitä saatiin 10p. (Ollaan saatu siitä jokaisessa 5 alo kokeessa 10p.) Seuraaminen oli mielettömän hyvä, täydet 10p! Tämä oli ehdottomasti koko kisan paras asia!! Viimeisenä oli vielä hyppy, siitä saatiin 9p, sillä Milo osui käteeni palatessaan sivulle. Kokonaisvaikutus 10p. Paikkamakuusta tuli 8p ja kokonaisvaikutuksesta 9p. Milo meni tuplakäskyllä maahan sekä tuplakäskyllä ylös. Näissä siis myös katseli yleisöä. Muuten paikkis oli rento, hiljainen ja täysin keskittynyt muhun. Tästä siis olin erittäin ylpeä, sillä mielentila oli hieman vaihtelevaa tuolla kisapäivänä. Kaiken kaikkiaan piteitä tuli 174p TK1. Joukkueemme tuli kuudenneksi. Koiraan olen todella tyytyväinen, se teki parhaansa ja niinkuin olen maininnut, Milo ei ole sieltä helpoimmasta päästä kisakoirana. Se on todella häiriöherkkä, reaktiivinen ja stressaa herkästi. Jotain olen kuitenkin osannut tehdä oikein, sillä kehään mennessä unohtuu muu ja ajatuskuplaan mahtuu vain minä ja suoritettavat liikkeet.

Tämä päivitys tuli nyt todella myöhässä, sillä olin unohtanut julkaista tämän silloin kesän alussa. Päätin kuitenkin julkaista, vaikka SM-kisoista onkin jo aikaa, sillä ei sitä tiedä ollaanko me enää koskaan osallistumassa moisiin kisoihin ja se oli ehdottomasti mieleenpainuvin koe meille!

Videot SM-kisojen yksilöliikkeistä:

https://www.youtube.com/watch?v=E0FZQY7Lmxk

https://www.youtube.com/watch?v=_fN853ex6f8
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti